Reformama do popunjavanja školskih klupa

BOR-Ekonomsko trgovinska škola u Boru ove godine planira da u četiri odeljenja upiše 120 učenika, po 30 na obrazovnim profilima finansijski administrator , poslovni administrator i turističko hotelijerski tehničar. U planu je kombinovano  odeljenje u trogodišnjem trajanju za zanimanja kuvar i trgovac- po 15 učenika.

Mislim da finansijski administrator ima perspektivu, programi su mu veoma ozbiljni, dobra je osnova za nastavak školovanja, ali i za rad na knjigovodstvenim finansijskim  poslovima. Poslovni smer je mešavina prava i ekonomije, pruža širok spektar znanja i dostupna su mu raznovrsnija radna mesta.Turističko hotelijerski tehničar je zanimanje koje je interesantno našim učenicima, zbog programa i načina rada. Zanimanja trgovac i kuvar omogućavaju brže zaposelenje, školovanje traje kraće“, rekla je Svetlana Radosavljević, direktor Ekonomsko trgovinske škole u Boru.

U ovoj obrazovnoj ustanovi očekuju da će mesta biti popunjena, između ostalog, zato što su svi profili reformisani, programi su inovirani  i prilagođeni zahtevima savremenog poslodavca. Osim stručnog obrazovanja ova srednja škola omogućava učenicima da i kroz raznovrsne izborne predmete prošire znanja. Rezultati ovakvih reformi su svakako i nagrade koje su učenici Ekonomsko trgovinske škole osvojili na takmičenjima, samo na republičkim bilo ih je osam iz raznih oblasti.

Reformama do popunjavanja školskih klupa, 9.jun 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *