Regulisani odnosi snabdevača i korisnika grejanja u Majdanpeku

0

MAJDANPEK – Uz uvažavanje osnovnih zahteva nezadovoljnih korisnika, koji su tokom prošle sezone u više navrata protestovali, na poslednjoj sednici Skupštine opštine Majdanpek, doneta je Odluka, po kojoj je detaljno uređena procedura isključenja iz sistema daljinskog grejanja. Osnovna novina je da će ubuduće biti dovoljan samo zahtev za isključenje, dok će nadležna javna preduzeća utvrđivati bezbedan prelazak na drugu vrstu grejanja.

Zahtevi za isključenje moraju se podneti najkasnije do 15. septembra, s tim što je sada učinjen ustupak i taj rok je pomeren na kraj meseca, dok tokom trajanja grejne sezone nije moguće isključenje sa toplovodne mreže.

Vlasniku stambene jedinice ostaje obaveza plaćanja zajedničke potrošnje u zgradi, odnosno sekundarnog grejanja, koje se izračunava srazmerno stvarnim dobicima toplote. Ukoliko se u zgradi iz sistema daljinskog grejanja isključi više od 60 odsto korisnika toplana može obustaviti isporuku grejanja celom stambenom objektu.

Prema podacima Javnog komunalnog preduzeća Majdanpek, u proseku se godišnje sa mreže isključi oko 30 stambenih jedinica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *