Rekonstrukcija fasade PU „Marija Munćan“ u Majdanpeku

MAJDANPEK – Nakon sanacije krova i zamene podstanice u Predškolskoj ustanovi „Marija Munćan“ ovih dana počela je rekonstrukcija fasade objekta u donjem delu grada, u kojem boravi oko 300 mališana, od jaslenog do predškolskog uzrasta.

Osim lepšeg izgleda vrtića, nova fasada, koja će kompletno biti prekrivena i izolacionim pločama stiropora, u značajnoj meri doprineće i poboljšanju energetske efikasnosti. Zimi će mališanima biti toplije, a leti manje vruće“, kaže Jelena Sperlić, direktor PU „Marija Munćan“ Majdanpek.

Osim urađene rekonstrukcije krova i zamene podstanice u jednom delu objekta, u planu je zamena još jedne podstanice, a tokom proteklog perioda dosta smo uradili i na uređenju dvorišta vrtića, kako bi deca što više vremena provodila na otvorenom. S obzirom na to da ova ustanova ima objekat i u Donjem Milanovcu, u planu je da se i tamošnji objekat uredi, okreči fiskulturna sala i prostorije u gornjem delu vrtića“, dodaje direktorka ove ustanove.

Inače, rekonstrukciju fasade izvodi Javno preduzeće za stambene usluge Majdanpek, na osnovu opštinske odluke o revitalizaciji određenih fasada u gradu, u okviru koje je nedavno lepši, spoljni izgled dobio i Dom kulture u gradskom parku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *