Rekonstrukcija fiskulturne sale u OŠ „12. septembar“

MAJDANPEK – Učenici i nastavnici Osnovne škole „12. septembar“ u Majdanpeku godinama čekaju rekonstrukciju fiskulturne sale koju je zub vremena prilično oštetio. Memljivi zidovi i potpuno uništene pojedine prostorije nisu omeli održavanje časova fizičkog vaspitanja kao i različitih sportskih takmičenja, međutim bolji uslovi za rad u ovoj obrazovnoj ustanovi jesu neophodni. Lokalna samouprava sada je obezbedila sredstva i nedavno je završen tender za izvođača radova. Prema rečima direktora škole, Vesne Žikić, plan je da sala i prateće prostorije budu sređene do kraja školske godine.

 „Pošto je tender završen sada očekujemo početak radova, kao i da budu završeni do kraja školske godine. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti novu, sređenu salu sa svim pratećim prostorijama. Naša sala se godinama urušavala zbog neadekvatnog krova koji već dugo prokišnjava. Prvo je neophodno da se ceo objekat pokrije kosim krovom, a zatim će biti završeni i drugi radovi. Sala je i stara i zaista je oštećena, propao je pod, vlaga je uništila zidove i vrata, sve je pohabano. Iznad svlačionica do sada nije bio kosi krov već polukružni svodovi. Između je došlo do prokišnjavanja i ta vlaga je zaista uništila zidove“ – istakla je Vesna Žikić, direktor Osnovne škole „12.septembar“ u Majdanpeku.

Vrednost radova je oko 100 hiljada evra, za šta je Ministarstvo prosvete obezbedilo 75 odsto, dok će četvrtinu novca izvojiti lokalna samouprava u Majdanpeku. Ukoliko bude mogućnosti određena sredstva biće uložena i u sanaciju bazena koji škola poseduje od 1978. godine, a koji je zbog problema sa grejanjem za đake bio otvoren samo pet godina.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.