Rekontrukcija Doma kulture i uređenje centra sela prioritet razvoja Brestovca u narednoj godini

BRESTOVAC – Za rekontrukciju Doma kulture u Brestovcu iz budžeta Grada Bora izdvojeno je više od 30 miliona dinara. Radovi bi trebalo ba počnu krajem ove ili početkom naredne godine. Plan da se uredi i centar sela, a očekivanja su da će nedavno rekostruisana fiskulturna sala u OŠ „Stanoje Miljković“ moći da se koristi već od ove školske godine. Ovo su, između ostalih zaključci zbora meštana ove mesne zajednice u sklopu planiranja gradskog budžeta za 2023. godinu

Iz gradskog budžeta, u narednom periodu će više sredstava biti izdvojeno za uređenje putne infrastrukture u brestovačkim naseljima Borsko jezero i Suvaja. Uz to, na Borskom jezeru će naredne godine početi izgradnja 30 km kanalizacionog sistema u okviru državnog projekta.

Izgradnjom kanalizacije, pre svega štitimo jezero i priobalje od otpadnih voda iz naselja. Bez obzira na to koliko su uređene septičke jame komunalne otpadne vode nalaze svoj put i zagađuju okolinu. Sa druge strane, poboljšaćemo kvalitet ljudi koji tamo žive i posredno uticati na razvoj turizma”, rekao je ovom prilikom  gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Zborovi meštana u okviru pripreme budžeta Grada Bora za narednu godinu, već od naredne sedmice biće organizovani u gradskim mesnim zajednicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *