Remont kotlova u majdanpečkoj toplani

Nakon servisiranja podstanica, izmenjivača toplote, zamene 200 metara toplovoda u Ulici  „Mali sokak“ i tekućeg održavanja u pogonu toplane, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Majdanpek“ počeli su remont kotlova. Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, u iznosu od 20 miliona dinara, do početka grejne sezone bići osposobljen i pomoćni, mali kotao, koji do sad nije bio u funkciji, što bi trebalo da doprinese stabilnijoj grejnoj sezoni, kažu nadležni u ovom preduzeću.

MAJDANPEK – U majdanpečkoj toplani pripreme za predstojeću grejnu sezonu počele su već po završetku prethodne, koja je, zbog niskih temperatura, bila produžena do kraja maja.

Pored servisiranja podstanica, izmenjivača toplote i postrojenja u samoj toplani, jedan od najvećih poslova bio je zamena 200 metara toplovoda u Ulici „Mali sokak“, na kojem je, tokom prethodnih zima, zbog dotrajalosti, često dolazilo do proboja“, kaže Ljiljana Stanković, rukovodilac Tehničke službe u JKP „Majdanpek“.

Ono što je trenutno aktuelno je remont kotlova. Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, u iznosu od 20 miliona dinara, izdvojenih za ove namene, do predstojeće grejne sezone biće osposobljen i pomoćni, mali kotao, što bi trebalo da doprinese stabilnoj grejnoj sezoni, bar kada je pogon toplane u pitanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *