Renoviranje Samačkog hotela

Dve kule Samačkog smeštaja  u Boru sagrađene su pre skoro pola veka i do sada u njihovo održavanje nisu ulagana značajnija sredstva. U isto vreme ovaj hotel već niz godina nije samački, kako ime kaže, već u njemu  žive  višečlane porodice. Ovakva prenamena naravno dovela je do ubrzanijeg propadanja objekata, pa je konačno i odlučeno da se počne njihovo renoviranje. Prioritet je rekonstrukcija ravnih  krovova, ali ne površna i parcijalna kao do sada.

„Definitivno smo uspeli da sprečimo curenja krovova u Samačkom hotelu , a čim prođe zima počećemo reparaciju krova na prvoj kuli. Već smo završili sanaciju slivnika na ovom objektu. Na krovu u drugoj kuli  za sada je neophodna reparacija slivnika“, rekao je Aleksandar Milikić, direktor Samačkog smeštaja d.o.o. u Boru.

Od ostalih radova u ovim objektima u  toku je sanacija plafona u  prvoj kuli, a odmah po završetku počeće i u drugoj. U  planu su takođe krečenje hodnika i reparacija elektromreže.

„Elektromreža je stara i zahteva kompletnu reparaciju od trafostanice  do korisnika. Svaka soba mora da ima merno mesto, jer je to neophodno kada odlučimo da prodajemo sobe“, dodao je Milikić.

Osim u dve kule i  u najstarijem Samačkom hotelu u ulici Đure Đakovića planira se takođe sanacija elektroinstalacija. Reč je o veoma velikim investicijama, koje su i te kako neophodne, a koje zahtevaju i značajna finansijska ulaganja.

Počelo renoviranje Samačkog hotela , 27. oktobar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *