Robert Marjan iz Rumunije najjači čovek regiona na takmičenju „Strongmen 2024“

0

U amfiteatru Doma kulture u Boru održano je takmičenje „Strongmen 2024“. Najjači čovek regiona je Robert Marjan iz Rumunije, inače prvi na svetskoj rang listi, a prošlogodišnji pobednik prvenstva Marko Vučić iz Niša, zauzeo je mesto vicešampiona.

BOR – Program desetog takmičenja „Strongmen 2024“ za izbor najjačeg čoveka, ovoga puta na nivou regiona, počeolo je vučenjem kamiona na platou Doma kulture u Boru. Ovo je jedna od najatraktivnijih disciplina  koja je privukla veliki broj posetilaca, a takmičarima koji su vukli kamion od osam tona poslužila je za zagrevanje i nastavak nadmetanja u amfiteatru Doma kulture.

„Ovog puta biramo najjačeg čoveka regiona pošto imamo takmičare iz Mađarske, Bugarske, Rumunije i naše reprezentativce. Ovo je uvek pravi spektakl, posećenost je velika, a imamo kao i uvek šest disciplina – vučenje kamiona, vučenje gume i dizanje tega od 54 kilograma, nošenje kofera od 250 kilograma, zatim disciplina balvan od 120 kilograma, nošenje tereta od 300 kilograma na leđima i najatraktivnija disciplina piramida koja ima tegove od 130, 180 i 230 kilograma koji se dižu na nivo od metar i 20“, najavio je Zoran Stojić, predsednik Strongmen saveza Srbije

Pobednik takmičenja „Strongmen 2024“, najjači čovek regiona je Robert Marjan iz Rumunije, inače prvi na svetskoj rang listi, a vicešampion je prošlogodišnji pobednik prvenstva, srpski predstavnik Marko Vučić iz Niša. Treće mesto u veoma jakoj konkurenciji zauzeo je Hristov Petjo iz Bugarske.

Najbolji takmičari ostvarili su plasman za učešće na Balkanskom prvenstvu u Vrnjačkoj Banji. Organizator desetog takmičenja za izbor najjačeg čoveka regiona je Strongmen savez Srbije, a pokrovitelj Grad Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *