Roman „Pas i kontrabas“ predstavljen borskoj publici

0

BOR – U Narodnoj biblioteci Bor organizovano je predstavljanje dela „Pas i kontrabas“ Saše Ilića, dobitnika 66. NIN-ove nagrade za najbolji roman u 2019. godini.  Književnik  i novinar Saša Ilić je rekao da je ovo prva promocija romana, a izabrao je Bor za premijerno predstavljanje, jer voli ovaj grad koji je, upravo, svojim znamenitostima pronašao mesto u ovoj priči. „Pas i kontrabas” je roman o džezu, ljubavi i pobuni protiv društva koje je odlučilo da zaboravi svoje ratove.

Pre svega bavio sam se tretmanom ratnih trauma u savremenom srpskom društvu. Želeo sam da pokažem kako društvo i država preko svojih institucija tretira ljude sa ratnom traumom, a kao posledica negiranja ratova 90-ih je da se vrši represija nad pojedincem. Pokušao sam da pokažem kako funkcioniše pojedinac u odnosu na državu“, rekao je autor romana.

Saša Ilić je rođen 1972. u Jagodini, a objavio je tri zbirke priča „Predosećanje građanskog rata, Dušanovac“,Pošta-kalendarske priče“, „Lov na ježeve“, i dva romana „Berlinsko okno“ i „Pad Kolumbije“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *