RTB Bor bez pauze i u vreme praznika

BOR-  I dok mnogi proslavljaju  Novu godinu u restoranima i na trgovima, neki su na svojim radnim mestima, jer to zahteva proces proizvodnje. U pogonima Rudarsko topioničarskog basena Bor  nema zastoja. Borski rudari, floteri, topioničari  rade neprekidno, ostvaruju planirane zadatke . Njih je, sa saradnicima  posetio generalni direktor Basena Blagoje Spaskovski.

Obilazimo najteža radna mesta u RTB-u Bor i počeli smo od Elektrolize i došli do topionice, gde se dobija proizvod koji je komercijalan. Zahvaljujući radnicima stručnom timu mi uspevano da proizvedemo najkvalitetniji bakar. Danas ćemo da izlijemo 300 tona“, istakao je Blagoje Spaskovski.

Protekla godina je za Rudarsko topioničarski basen Bor bila izuzetno uspešna. Proizvedene su 43 hiljade tona bakra, najviše od 2000. godine,a  izgradnjom nove topinice u Boru više nema dima.

Nebo nad Borom je čisto i zato smo dobili ekološku zvezdu države Srbije. Redovno su isplaćivane plate i održan je standard radnika. Želim da vam naredna godina bude i uspešnija od ove“, rekao je Blagoje Spaskovski u razgovoru sa rudarima.

Blagoje Spaskovski se još jednom zahvalio rudarima na svemu što su učinili za RTB, Srbiju, ali i za sebe i porodice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *