RTB Bor traži konsultanta za privlačenje strateškog investitora

BOR – Posle usvajanja Unapred pripremljenog plana reorganizacije preduzeća krajem novembra 2016. godine i raspisivanja tendera za izbor profesionalnog menadžmenta, što je u skladu sa obavezama iz UPPR-a urađeno 29. decembra, na koji zainteresovani mogu da se jave do 29. aprila, Rudarsko – topioničarski basen Bor objavio je još dva oglasa za konsultante.

U prvom oglasu kombinat bakra poziva ponuđače za pružanje konsultantskih usluga pripreme i realizacije javnog postupka privlačenja strateškog investitora u cilju unapređenja poslovanja i daljeg razvoja rudarstva i metalurgije u Basenu Bor. Kako se navodi, saradnja sa strateškim investitorom može biti ostvarena na nekoliko načina, kroz realizaciju mera iz UPPR-a, zatim zajedničkog ulaganja RTB Bor grupe kroz javno-privatno partnerstvo, privatizacije ili osnivanja novih privrednih subjekata, prodajom kapitala ili imovine, dokapitalizacijom kombinata bakra ili kombinacijom bilo kojeg od ovih načina. Tražene konsultantske usluge odnose se na pripremu javnog postupka za realizaciju transakcije sa potencijalnim investitorima, odnosno na pripremu ugovora o poverljivosti, relevantne dokumentacije, upoznavanje potencijalnih strateških investitora sa RTB-om i njegovim zavisnim preduzećima, kao i izveštaja o predlogu strukture transakcije za privlačenje investitora u kombinat bakra i na njegovu realizaciju.

Kriterijumi za izbor konsultanta podrazumevaju uspešno realizovane projekte u oblasti rudarstva i metalurgije u prethodne tri godine.

U drugom oglasu RTB poziva sve zainteresovane ponuđače za pružanje pravnih usluga radi realizacije mera iz UPPR-a kakve su smanjenje kapitala, konverzija obaveza u kapital, statusne promene, priprema nove organizacione strukture i njene primene. Ponude će se bodovati na osnovu referenci ponuđača koje podrazumevaju realizovane ugovore u prethodnih pet godina. Ponuđači sami daju finansijsku ponudu, a
ponude za oba poziva treba da budu dostavljene do 8. februara 2017. godine.

 

RTB Bor traži konsultanta za privlačenje strateškog investitora, 23. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.