Sabor „Crnorečje u pesmi i igri“ u Boljevcu od četvrtka

BOLJEVAC – Jedna od najpoznatijih tradicionalnih manifestacija u Istočnoj Srbiji, Sabor „Crnorečje u pesmi i igri“, ove godine u Boljevcu će biti organizovana od 8. do 11. juna. Na saboru će svoje umeće pokazati trubači, folklorni ansambli, kulturno umetnička društva, pevači i frulaši.

„47. Manifestacija „Crnorečje u pesmi i igri“ počinje 8. i trajaće do 11. juna. Ove godine slavimo i ne baš mali jubilej, 20 godina održavanja Predtakmičenja trubača istočne Srbije u Boljevcu. Imaćemo više od 2000 učesnika, dece, folklornih grupa, trubača, frulaša i ugostićemo KUD iz Novog Pazara koji će se predstaviti igrama i tradicionalnom kuhinjom“, kaže Aleksandra Blagojević, direktor Turističke organizacije Boljevac.

Po završetku sabora, počinje Kulturno leto u Boljevcu tako da će tokom čitave sezone Turistička organizacija i Kulturno obrazovni centar organizovati zanimljiv program za posetioce.

„Kulturno leto u Boljevcu počinje odmah nakon sabora, ove godine malo drugačije nego prošle kada smo imali koncerte poznatih bendova. Ove godine imaćemo pozorišne predstave na otvorenom prostoru, ispred Kulturno obrazovnog centra, na gradskom trgu. Program počinje 20. juna i trajaće do 10. septembra“, kaže Aleksandra Blagojević, direktor Turističke organizacije Boljevac.

Turističkoj organizaciji Boljevac, ove godine, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je odobrilo dva projekta, osim Sabora „Crnorečje u pesmi i igri“ i projekat infrastrukture. Po tom projektu u Boljevcu će biti uređeno kupalište i nastavljeno uređenje Sportsko rekreativnog centra „Zmijanac“.

Sabor „Crnorečje u pesmi i igri“ u Boljevcu od četvrtka , 6. jun 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *