BOR – Porodica Mustafić iz Bora stanuje sa četvoro dece više godina u maloj oronuloj kući koja nema ni osnovne uslove za život. Preživljavaju samo od socijalne pomoći i dečijeg dodatka.

„Teško je živeti u kući u kojoj nemaš uslova. Nemamo gde da se kupamo, hladno je, vrata su otvorena, a  prozori su loši“, rekla je Zulfija Mustafić.

S obzirom na postojeću situaciju, članovi Kulturnog centra „Sadaka“ u Boru, čije je sedište u Holandiji, odlučili su da pomognu ovoj porodici tako što će im za početak renovirati unutrašnji deo ove kuće.

„Prvo ćemo da  osposobimo jednu sobu, planiramo da stavimo gipsane ploče, pokrijemo pod ,okrečimo i stavimo vrata. Kasnije ćemo da renoviramo i drugu sobu, a na proleće i fasadu“, rekao je Šefki Beriša iz Kuturnog centra Sadaka u Boru.

„Tokom podele ogreva videli smo u kojim uslovima živi ova porodica. Obavestili smo kulturni centar u Holandiji i oni su odlučili da pomognu porodici Mustafić“, dodala je Marina Sinanović iz Kulturnog centra u Boru.

Vrednost unutrašnjih radova je oko 1.000 eura, a sredstva su obezbedili Kulturni centar Sadaka u Roterdamu uz pomoć donatora iz dijaspore.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3j6a0e“ allowfullscreen ]
„Sadaka“ renovira kuću, 23. decembar 2015… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *