Sadržajne „Oktobarske svečanosti“

0

Program Oktobarskih svečanosti u Boru je ove godine znatno sadržajniji u odnosu na prethodne. Dešavanja su u gradu i selima, a manifestacije raznovrsne od kulture do sporta. Pokrovitelj je Grad Bor.

BOR – U okviru Oktobarskih svečanosti, ove godine u Boru biće održan niz kulturnih, edukativnih, zabavnih i sportskih manifestacija. Programom su predviđene pozorišne predstave, izložbe, priredbe, koncerti, festivali, sabori, narodni višeboji, sportski dani, memorijalni turnir… Centralna manifestacija je Svečana akademija koja se održava na Dan grada, 3.oktobra. Dešavanja su gotovo svakodnevna, a programi su, uglavnom povereni gradskim ustanovama.

Ove godine smo se potrudili da građanima pružimo nešto što će biti zapamćeno, i sadržajno i kvalitetno, a ne kao do sada samo Svečana akademija, polaganje venaca i tek po koja manifestacija“ naglasio je Boban Stojanović pomoćnik gradonačelnika Bora najvaljujući program svečanosti.

Obeležavanje Oktobarskih svečanosti se završava krajem ovog meseca otvaranjem jubilarne, 30. Izložbe dela, članova Udruženja likovnih umetnika „Vane Živadinović“ Bor, koncertom beogradskog kamernog orkestra „Godišnja doba“ posvećenog Bobani Momčilović Veličković, kao i otvaranjem izložbe „Perspektiva – šest umetničkih vizija mladih Borana“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *