Sajam profesionalne orijentacije održan nakon devet godina

0

Nakon devet godina u Sportskom centru u Boru održan Sajam profesionalne orijentacije. Okupio veliki broj obrazovnih ustanova iz Istočne Srbije i zainteresovanih učenika.

BOR-Sajam profesionalne orijentacije, održan u Sportskom centru u Boru, okupio je 11 srednjih škola iz Istočne Srbije, borski Tehnički i Pedagoški faklutet iz Negotina. Za ovaj sajam, interesovanje je bilo veliko i učenici su zadovoljni zanimanjima i brojem smerova koje im nude ove obrazovne institucije.

„Osim dva fakulteta učestvuju srednje škole iz Bora, Knjaževca,Boljevca i Negotina,Soko Banje i Jagodine“.Cilj je da učenici završnih razreda upoznaju buduća zanimanja“, kaže Ivan Vučković, zamenik predsednika Skupštine Grada Bora.

Borska filija Nacionalne službe za zapošljavanje je Sajam profesionalne orijentacije organizovala nakon devet godina i sasvim je ispunio očekivanja.

“ Ovaj sajam je pružio  informacije o mreži obrazovnih institucija u ovom delu Srbije i pomoć učenicima osnovnih i srednjih škola završnih razreda da upoznaju zanimanja, koje srednje škole i fakulteti nude“, istakla je Lidija Načić ,direktor, NSZ,filijala Bor.

„Pošto svako zanimanje iziskuje sklop sposobnosti, interesovanja, i osobine ličnosti, Grad Bor je mladima ovim sajmom omogućio dobar izbor informacija u cilju odabira buduće karijere“, rekao je Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća u Boru.

Očekivanja su,  kažu predstavnici Grada Bora, da će Sajam profesionalne orijentacije postati tradicionalan i da će okupljati još veći broj učenika i obrazovnih institucija.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *