Sanacija novog kotla u Majdanpeku do 1.oktobra

MAJDANPEK – Iako uvrštena u dnevni red kao dopunska tačka, informacija o havariji na novom kotlu u majdanpečkoj toplani, kao i izgledima da se sanacija završi do početka naredne grejne sezone izazvala je najviše pažnje na današnjoj sednici Privremenog organa Opštine Majdanpek, u okviru koje je predsednik Dragan Popović, rekao da za to postoje bankarske i garancije izvođača radova.

Prema informacijama kojima raspolažem, a koje sam dobio u razgovoru sa izvođačima radova reč je o fabričkoj grešci, koja je dovela najpre do prve manje havarije, koja je sanirana, ali nakon koje se desila i druga, posle koje je kotao i prestao sa radom. Imam uveravanja izvođača, ali i garancije da će do  1. oktobra kotao biti osposobljen“, dodao je Popović.

On je, takođe, obavestio članove Privremenog organa da bi u narednih mesec dana trebalo da bude potpisan ugovor o izgradnji nove toplane na drvnu sečku i komprimovani gas, u gornjem delu grada, jer se radi o neuporedivo jeftinijim i čistijim energentima od mazuta, na koji se do prošle godine grejao Majdanpek.

Pred članovima Privremenog organa našla su se i dva pravilnika o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, kao i Program mera podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja za 2022. godinu, za šta su budžetom opredeljena 33 miliona dinara.

Saglasnost je data i na Program rada Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području opštine Majdanpek, za čiju realizaciju će, takođe, iz budžeta biti izdvojena 4,2 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.