Sastanak predstavnika lokalne samouprave i meštana MZ Zlot

BOR – U najveće probleme meštana mesne zajednice Zlot, najvećeg sela na području grada Bora, spada putna infrastruktura, rečeno je između ostalog na sastanku meštana sa predstavnicima lokalne samouprave, gradske uprave, inspekcijskih službi, socijalnih ustanova i  javnih i javno komunalnih preduzeća.

„S obzirom na to koliku površinu obuhvata ovo selo, ukupna dužina putne mreže je oko 420 kilometara i nemoguće asfaltirati sve puteve, ali će prioritetne saobraćajnice koje su planirane za ovu godinu biti završene do kraja građevinske sezone“, kaže gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić. Prema njegovim rečima u odnosu na ostala sela, u Zlotu će biti asfaltirano najviše puteva, a u narednom periodu nastaviće se uređenje putne infrastrukture prema utvrđenom petogodišnjem planu.

Ove godine povećana su izdvajanja za poljoprivredu, a naredne godine se očekuje uvećanje ovog fonda za još 15 miliona dinara, što će omogućiti mladim poljoprivrednicima da konkurišu za sredstva za nabavku nove opreme i mehanizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *