Sastanak u Zaječarskom Upravnom okrugu

0

Plan upisa u srednje škole i protivgradna zaštita, bile su neke od tema sastanka saveta Zaječarskog Upravnog okruga. Kako je istaknuto obrazovanje bi trebalo da bude osnova za podsticaj razvoja ovog dela Srbije.

ZAJEČAR – Plan upisa u srednje škole i protivgradna zaštita, bile su neke od tema sastanka saveta Zaječarskog Upravnog okruga. Kako je istaknuto obrazovanje bi trebalo da bude osnova za podsticaj razvoja ovog dela Srbije. Kako decu usmeriti na pravo obrazovanje i na taj način učiniti privredu istočne Srbije konkurentnom bile su teme o kojima su razgovarali predsednici Opština Zaječarskog Upravnog okruga danas u Zaječaru. Problem, koji je istakao predsednik Opštine Knjaževac, Milan Đokić, a koji se odnosi na ukidanje arhitektonskog odeljenja u Tehničkoj školi, iziskuje hitno rešavanje, jer je po planu upisa u srednje škole u ovoj opštini predviđen manji broj od broja svršenih osnovaca.

S druge strane, hitno rešavanje neophodno je i kada je o protivgradnoj zaštiti reč, naglasio je predsednik opštine Boljevac, Nebojša Marjanović. „Iako tu brigu vodi država, neophodno je da i lokalne samouprave budu u pripravnosti“, naglasio je Marjanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *