Šatori- čekaonice ispred kovid ambulante i Opšte bolnice

0

BOR-Ispred Opšte bolnice  i kovid ambulante u Boru postavljeni su šatori zbog sve većeg broja inficiranih korona virusom i loših vremenskih uslova. Šatori kapaciteta 15 do 20  ljudi koriste se kao čekaonice.

„U šatorima smo obezbedili grajenje i osvetljenje tako da pacijenti imaju osnovne uslove dok čekaju pregled“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Vreme je sve hladnije, pa smo na zahtev Štaba za vanredne situacije, a u saradnji sa Vojskom Srbije postavili dva šatora, čekaonice za one koji dolaze na preglede“, dodao je Danijel Aleksić, član Gradskog veća u Boru.

U Opštoj bolnici u Boru tokom 24 sata pregleda se od 80 do 100 osoba, a zabeleženo je i desetak prijema dnevno. Trenutno je smešteno 128 ležećih bolesnika od kojih je 67 sa simptomima virusa kovid 19.

U kovid odeljenjima hospitalizovano je 67 pacijenata koji imaju simptome korona virusa, 41 je pozitivan, a tri su na respiratorima. Sve veći je broj sa srednjom teškom i težom kliničkom slikom. Među zaraženim je i 30 zdravstvenih radnika“, istakao je dr Goran Joksimović, govoreći o težini situacije u kojoj se nalazi ova zdravstvena ustanova.

U prvom talasu od posledica infekcije korona virusom u Boru je preminulo deset bolesnika. Iako drugi gradovi objavljuju, mi nemamo nove podatke, a razlozi su sledeći.

„Ne mogu da komentarišem druge gradove, mogu samo da kažem da radimo po instrukcijama Ministarstva zdravlja, prema kojim takve podatke jedino saopštava Republički krizni štab“, dodao je dr Joksimović .

U zavisnosti od dalje situacije i broja pacijenata, strategijom Opšte bolnice u Boru su već određena odeljenja koja će biti prenamanjena za kovid pacijente. Za sada su u kovid sistemu Grudno i Interno odeljenje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *