BOR – Za magistra matematike Miroslavu Dinić, široj javnosti poznatoj kao stručnjaka u oblasti nauke, umetnost je oduvek bila jedna od sfera interesovanja, počev od fotografije, crteža i grafike do njenog umetničkog izraza kroz slikarstvo, rečeno je na otvaranju prve samostalne izložbe „Sećanja“ ove slikarke iz Bora.

Ja sam ljubitelj umetnosti odkad znam za sebe, a počela sam da se bavim slikarstvom pre pet – šest godina,  na nagovor devojke mog sina, koja je umetnica. Sve je počelo nakon radionice 2012-2013. godine  i tako je došlo do ove izložbe. Radovi su iz tog perioda, prvo su to bili crteži, grafike, a evo sada su tu i slike u koloru i pejzaži. Svaka slika ima svoje značenje, jer je na neki način proživljenja. Ja sam se prvo bavila fotografijom i kasnije sve ono što me je dirnulo prenela i na papir“, istakla je Miroslava Dinić, autor izložbe slika „Sećanja“.

Za likovno izražavanje Miroslava koristi razne tehnike kojima predstavlja mrtvu prirodu, portrete voljenih osoba, pejzaže zavičaja i drugih predela koji su je inspirisali.

Ona je u protekliih nekoliko godina dobivši podstrek od svoje snaje da može da se bavi slikarstvom krenla ozbiljno u umetničke vode. Prvo je završila slikarske kurseve pod rukovođstvom Jadranke Vukojičić, a zatim je i sama istraživala i radila, puno vežbala i evo došla do svoje samostalne izložbe. U proteklih par godina izuzetno je napredovala od onih osnovnih slikarskih početaka – crteža  do slika – ulja na platnu i ono što bih posebno istakla i ako tu još može da se radi jeste njeno interesovanje za portret“, rekla je Slađana Đurđekanović Mirić, istoričar umetnosti.

Kako je istakla član gradskog veća Milena Stanojković, koja je otvorila izložbu, živopisno i bogato likovno stvaralaštvo ove umetnice, koja je i član Udruženja likovnih umetnika Vane Živadinović, daje veliki doprinos borskoj umetničkoj sceni. Ovu interesantnu izložbu slika, koju je kazivanjem stihova pesme posvećenoj Miroslavi Dinić upotpunila profesor dr Mirjana Rajčić Vujasinović, poklonici umetnosti moći će da pogledaju do 13. februara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *