Sednica Opštinskog veća u Majdanpeku

MAJDANPEK- Opština Majdanpek stipendiraće u narednoj školskoj godini 34 učenika i studenata. Končanu odluku o broju i strukturi ovogodišnjih stipendija doneli su članovi Opštinskog veća Majdanpek, na današnjoj sednici, na kojoj su, između ostalog, usvojili i predlog Odluke o Programu mera podrške za sprovodenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, za šta je, ove godine, iz budžeta opredeljeno čak 46,5 miliona dinara.

“Ova sredstva biće iskorišćena za realizaciju nekoliko konkursa i to za regresiranje reproduktivnog materijala, uspostavljanje jačanja poljoprivrednih udruženja,realizaciju dobre poljoprivredne prakse, ruralnu infrastrukturu, sprovodjenje odgajivačkih programa i ostalo”, rekla je, obrazlažući Program razvoja ruralne politike, Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Članovi Veća dali su saglasnost i na izmene Pravilnika o finansiranju sporta u opštini Majdanpek, kao i na Rešenje o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu, tačnije, za kupovinu objekta u ulici Kralja Petra Prvog, u Donjem Milanovcu, za potrebe Doma za smeštaj starih lica, u ukupnoj vrednosti od 18 miliona 450 hiljada dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *