Sednica SG Bora: Budžet u Boru 8,9 milijardi dinara

0

Budžet Grada Bora uvećan je prvim rebalansom na 8,9 milijardi dinara, odlučeno je na sednici Skupštine grada Bora. Odbornici su usvojili još 26 predloga odluka.

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na 16. sednici svih 27 odluka koliko je bilo na dnevnom redu. Nahvažniji je bio prvi rebalans gradskog budžeta kojim je on uvećan za milijardu i 100 miliona dinara, odnosno za 14,22 odsto i sada iznosi 8,9 milijardi dinara. Najveće uvećanja su za komunalnu infrastrukturu, uređenje grada, subvencije javnim preduzećima, projektovanje i izgradnju nove toplane.

Odbornici opozicije uglavnom su smatrali da je dobro što se budžet grada uvećava, ali da je potrebna mnogo drugačija i bolja raspodela sredstava. Sa druge strane odbornici i predstavnici većine smatrali su da je budžet dobro planiran i da donosi napredak gradu i građanima.

Usvojene su i izmene planova i programa poslovanja u delu javnog sektora. Odbornici su prihvatili i odluke o povećanju subvencija, prvenstveno borskoj Toplani za 185 miliona dinara, od kojih je 145 namenjeno isplati dugovanja za ugalj, a 40 za kredit KFV banke, zatim za  Bogovinu za 7 miliona dinara i 4.5 miliona za ZOO vrt.

Usvojeni su i izveštaji o radu komunalnih preduzeća u prvom kvartalu ove godine, prema kojima su sva preduzeća, osim javno stambenog imala negativan saldo, najviše Toplana 425 miliona, zatim 3. oktobar nešto manje od 24 miliona, Vodovod 21 i po milion dinara, Zoološki vrt 1,7 miliona i Bogovina čiji je gubitak najmanji – 464 hiljade dinara.

Usvojene su i odluke o raspisivanju konkursa za izbor direktora u Muzeju rudarstva i metalurgije i Centru za kulturu, kao i o imenovanju novog likvidacionog upravnika u Sportskom centru Bor i Centru za kulturu u likvidaciji, gde je umesto Branka Sredojevića imenovana Živana Tutorić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *