Sednica SO Bor devetog oktobra

BOR – Na dnevnom redu 37. sednice Opštinskog veća u Boru bilo je dvadeset predloga odluka koje će biti upućene odbornicima Skupštine opštine Bor na razmatranje na narednoj sednici.

Jedan od najznačajnijih predloga je usvajanje Izveštaja o izvršenju budžeta Opštine Bor u 2014.  godini. Prema ovom izveštaju prošle godine je deficit u lokalnom budžetu iznosio 131 milion dinara. Ostvareno je 85 odsto planiranih prihoda, a najznačajniji razlog za to su izmene i dopune zakona čime su za 96 miliona dinara smanjena transferna sredstva iz republičkog budžeta. U skladu sa ostvarenim prihodima i rashodi su manji od planiranih i ostvareni su sa 77 odsto.

Članovi veća usvojili su i predlog odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Bora, glavnog strateškog dokumenta koji je osnov za izradu svih ostalih regulacionih planova. Na sednici Skupštine opštine Bor naći će se i predlog o izradi Plana generalne regulacije gradskog naselja Bor i Strateške procene njegovog uticaja na životnu sredinu.

Prema odluci članova Opštinskog veća pred odbornicima će se naći i predlog odluke o izmeni osnivačkog akta JKP „3. oktobar“, koji će, ukoliko bude usvojen, omogućiti organizovanje rada veterinarske ambulante u ovom preduzeću.

Usvojen je i predlog da vršioci dužnosti direktora Javno komunalnih preduzeća Toplana i Vodovod Darko Milićević i Zoran Marković, zbog isteka mandata od šest meseci, budu imenovani za direktore ovih preduzeća.

O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine opštine Bor na sednici, koja će, kako se očekuje, biti održana devetog oktobra.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x38azmy“ allowfullscreen ]
Sednica SO Bor devetog oktobra, 01… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *