Sednica SO Bor: Izabrana tri direktora po konkursu

0
BOR – Odbornici Skupštine opštine Bor usvojili su 35 od 43 predloga odluka, koliko je bilo na dnevnom redu desete sednice SO Bor. Najznačajnije odluke bile su o kadrovskim rešenjima u delu javnog sektora u Boru.
Po konkursu su imenovana tri direktora i to u Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“, gde je za ovu funkciju imenovan Dalibor Orsovanović, Direkciji za izgradnju Bor u kojoj je imenovana Verica Aničić i u Borskom turističkom centru Studenka Kovačević.
Ostali predlozi imenovanja nisu prihvaćeni, a dosadašnji direktori Vodovoda, Zoološkog Vrta i Javnog preduzeća za stambene usluge nastaviće da obavljaju tu funkciju. Javno komunalno preduzeće Toplana je za sada bez direktora, a slična situacija je i u Bogovini jer je predlog odluke o imenovanju v.d. direktora ovog preduzeća povučen sa dnevnog reda.
 
„Odgovornost ove Skupštine i koalicije na vlasti je da izabere najbolje i to je cilj. Biraćemo mnogo puta, ali ćemo izabrati najbolje. Bolje je dva ili tr4i puta birati i doći do toga, nego izabrati nekoga ko će urušiti neko javno preduzeće, jer će za rad javnog preduzeća odgovornost snositi lokalna samouprava.“  – rekao je Dušan Marković, predsednik Skupštine opštine Bor.

„Nije problem ponoviti konkurs i tri puta jer je naš cilj, vladajuće Srpske napredne stranke, da izabere kvalitet. Tačno je da je bilo grešaka, čak i neoprostivih, ali još jednom naglašavam da nam je bitno da dobijemo kvalitet i ljude koji će moći da vode javna preduzeća na najbolji mogući način“
– naglasio je Blagoje Spaskovski, odbornik Srpske napredne stranke.
Odbornici opozicije kritikovali su ovakav način izbora direktora.

„Ili je problem sa vladajućom većinom ili sa komisijom koja boduje kandidate koji su prijavili po konkursu. Slični ili isti kandidati su i prvi i drugi put dobili podršku komisije. Zato pitam da li se razmišlja o odgovornosti komisije ili opštinskog veća koje je prvo dalo predlog za jednog kandidata, a zatim je to promenjeno“
– rekao je Dragan Marković odbornik koalicije „DSS – VNS“.
 
Velika diskusija vodila se i o planovima poslovanja u delu javnog sektora u Boru. Iako su na dnevnom redu bili programi poslovanja Toplane, Bogovine i  Biznis inkubator centra, najduža rasprava vodila se o programu poslovanja Javnog preduzeća Štampa , radio i film.
Odbornici SO Bor usvojili su i odobrenje za subvencije Toplani od 100 miliona dinara, zatim odluku o usvajanju jedinstvene cena celodnevnog smeštaja dece u predškolskoj ustanovi Bambi od 3.540 dinara, kojom se ukudaju dosadašnji platni razredi i lokalni akcioni plan zapošljavanja kojim je predviđeno sedam miliona dinara za programe zapošljavanja u  Boru u 2015. godini, a van snage je stavljena odluka o javnim parkiralištima iz 2009. godine.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ho0s2″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *