Sednica SO Bor: Na dnevnom redu prvi rebalans u 2017. godini

0

BOR – Odbornici Skupštine opštine Bor odlučivaće na 26. sednici lokalnog parlamenta, koja je zakazana za 12. april, o predlogu izmena i dopuna odluke o budžetu Opštine Bor za 2017. godinu, odnosno o prvom rebalansu lokalnog budžeta. Ovo je ujedno i jedina tačka koja će biti na dnevnom redu sednice.

Rebalansom je predviđeno povećanje sredstava u opštinskoj kasi za 134 miliona dinara, tako da će ukupna sredstva koja su planirana za 2017. godinu iznositi dve milijarde 232 miliona dinara.

Ovih 134 miliona dinara uglavnom su namenjena održavanju saobraćajne infrastrukture, pre svega lokalnih i poljskih puteva u selima. Za ovu namenu predviđeno je ukupno povećanje predviđenih sredstava za 112 miliona i 600 hiljada dinara, od kojih je 107 miliona dinara predviđeno za lokalne puteve u selima, a pet miliona i 600 hiljada dinara za održavanje poljskih puteva. Time se i sredstva predviđena za kapitalne investicije u gradu uvećavaju sa planiranih 540 miliona na više od 650 miliona dinara.

Opština Bor je inače jedna od prvih u Srbiji počela, čim su to vremenski uslovi dozvolili, uređenje putne infrastrukture, pre svega saniranje udarnih rupa na kolovozima, nasipavanje rizlom nekategorisanih puteva i presvlačenje novim slojem  asfalta kompletnih ulica, u delu ulice Kralja Petar Prvog, zatim u naselju Metalurg i na Starom selištu. Deo ovih  radova u gradu je već završen, asfaltiranje traje i dalje, a u planu je da se novac koji je predviđen za održavanje saobraćajne infrastrukture upotrebi da svako selo, na osnovu dogovora koji je postignut sa mesnim zajednicama, dobije od tri do pet kilometara novog, asfaltiranog puta. Deo sredstava predviđen je i za prvu fazu sanacije puta Gornjane – Selište – Rudna Glava i za eventualno učešće lokalne samouprave u projektima asfaltiranja puta Bor – Borsko Jezero i Brestovački most – Selište, koji su u nadležnosti republičke Direkcije za puteve.

Prema predlogu rebalansa, predviđa se i povećanje izdvajanja za zarade za pojedine javne ustanove. U predškolskoj ustanovi za decu „Bambi“ predviđeno je povećanje zarada za šest odsto, dok je za ustanove kulture i socijalne zaštite to povećanje pet odsto. Ukupno je za ovu namenu izdvojeno 11 miliona dinara.

Televizija i Radio Bor direktno će prenositi 26. sednicu Skupštine opštine Bor.

Sednica SO Bor: Na dnevnom redu prvi rebalans u 2017. godini, 11. april 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *