Sednica SO Bor: Usvojeni planovi regulacije i izgradnje objekata

0

BOR – Većina predloga odluka koja je bila na dnevnom redu 25. sednice Skupštine opštine Bor odnosila se na planove regulacije i prostorne planove. Između ostalog usvojen je Plan generalne regulacije turističkog područja Borsko jezero – Brestovačka Banja, koji predviđa putnu, vodovodnu, kanalizacionu i energetsku mrežu, kao i mogućnosti za izgradnju stambenih, turističkih i sportskih objekata na ovom području.

„Mi smo od 2014. godine imali zabranu izgradnje na tom području, što podrazumeva i zabranu izdavanja građevinskih dozvola, ali i zabranu ozakonjenja i najsitnijih dogradnji. Usvajanje ovog dokumenta će to ponovo omogućiti“ – rekla je Dragana Nikolić, zamenik načelnika Odeljenja za urbanizam.

Prihvaćena je i izmena odluke o Prostornom planu u zoni uticaja rudnika Veliki Krivelj  – Cerovo, kojom se planska dokumentacije prilagođava meštanima i potrebama RTB-a Bor. Ova odluka je i jedina koja je usvojena jednoglasno.

„Istina je da širimo kop Veliki Krivelj, da planiramo početak rada rudnika Cerovo dva, da pravimo novo jalovište u katastarskoj opštini Krivelj, ali je istina i da polovina budžeta Opštine Bor dolazi iz tog sela, jer su tamo smešteni najvažniji rudnici i jalovišta. Zato moramo udovoljiti meštanima i dati im onoliko koliko im pripada, ništa više, jer oni i ne traže poklone, već samo ono što im po osnovnim civilizacijskim pravilima pripada“ – naglasio je  Blagoje Spaskovski, odbornik Srpske napredne stranke.

Odbornici su usvojili i odluke o davanju u zakup sportskih objekata koji su u javnoj svojini, na period do 15 godina i predlog odluke o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, kojom je predviđeno približno 70 miliona dinara ulaganja iz ovog fonda u 2017. godini. Odbornici opozicije imali nekoliko predloga, koji su prihvaćeni.

„U ime saveta roditelja predškolskih ustanova u Bou, kome se i ja pridružujem, predlažem da se ova sredstva, između ostalog upotrebe za zamenu stolarije na dečjim obdaništima. Takođe sugestija je da se, s obzirom na listu čekanja za upis u obdanište, otvori još jedna ustanova za decu u Novom gradskom centru“ – rekao je odbornik Socijaldemokratske stranke Srđan Marjanović.

„Mi privodimo kraju uređenje škola, kao retko koja opština u Srbiji. Ovaj predlog je odličan i u potpunosti se usvaja. Zamenićemo stolariju na svim obdaništima, ali ne samo to, već ćemo uraditi i termo izolaciju, kako bi obezbedili i uštede u grejanju, onako kako smo uradili i sa školama u Boru“ – naglasio je  Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.

Odbornici su usvojili i odluku da se poslovi upravljanja nekategorisanim putevima povere Javno komunalnom preduzeću „Vododvod“. Na sednici je potvrđen i mandat novom odborniku SPS-a Aleksandru Miletiću.

Sednica SO Bor: Usvojeni planovi regulacije i izgradnje objekata , 27. mart 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=-SgYc45Woak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *