MAJDANPEK – Šesnaesto zasedanje lokalnog parlamenta u Majdanpeku počelo je minutom ćutanja povodom smrti Zorana Topalovića, sekretara Skupštine opštine Majdanpek.

Pred odbornicima su se, između ostalog našli programi rada ustanova, koje se najvećim delom finansiraju sredstvima lokalne samouprave. Prema usvojenim dokumentima, naredne godine će iz budžeta Opštine Majdanpek za aktivnosti Centra za socijalni rad biti izdvojeno 23,7 miliona dinara, Narodne biblioteke 11,6 miliona, Muzeja 5,8 miliona, Centra za kulturu Majdanpek 11,5 miliona i Centra za kulturu i obrazovanje Donji Milanovac osam miliona dinara.

U okviru dopunskih tačaka usvojena je Odluka o utvrđivanju osnova za porez na imovinu u narednoj godini.

Ovom odlukom nastavlja se tendencija smanjenja poreza za kuće i stanove, dok je cena poreza za vikendice povećana“, naglasio je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Takođe, zeleno svetlo dato je i za predlog Osnovne škole „12. septembar“ koja će ubuduće nositi ime prerano preminulog, mladog matematičara Mihajla Sporića, rođenog Majdanpečanina.

Procedura podrazumeva i dobijanje saglasnosti Ministarstva prosvete, tako da bi od naredne školske godine ova ustanova mogla da ponese ime Mihajla Sporića, jednog od najboljih srpskih matematičara ikada“, rekla je Lidija Binđesko, načelnik Opštinske uprave.

Odbornici Skupštine opštine Majdanpek saglasili su se i sa predlozima Komisije za kadrovska pitanja, po osnovu kojih je za vršioca dužnosti direktora Muzeja ponovo imenovan Jugoslav Maksimović, Preduzeća za puteve i građevinsko zemljište Dejan Mladenović i Javnog preduzeća za stambene usluge Gradimir Đurić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.