Šest decenija džudo sporta u Boru

Džudo sport u Boru ima tradiciju dugu šest decenija i jedan je od najtrofejnijih sportova. Ovaj jubilej i godišnjica osnivanja Veteranske asocijacije Srbije obeleženi su u Boru u prisustvu predstavnika klubova iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Crne Gore.

BOR – U velikoj sali Doma kulture u Boru svečano je obeleženo 60 godina džudo sporta u Boru i 20 godina od osnivanja Veteranske asocijacije džudo saveza Srbije. Osim istaknutih borskih džudista, koji su osvajali medalje u nekadašnjoj Jugoslaviji i bili reprezentativci, obeležavanju ova dva jubileja prisustvovali su i predstavnici džudo klubova iz Bugarske, Rumunije i Crne Gore, kao i legenda srpskog džudoa, nosilac purpurnog pojasa 10. dan, Vuk Rašović.

Zaslužnim sportskim radnicima, koji su doprineli razvoju džudo sporta u Boru, dodeljene su diplome i priznanja. Kako se čulo na svečanosti, Bor je uvek bio jedan od centara razvoja džudo sporta u Srbiji, što i dalje pokazuje. Cilj Veteranske asocijacije je da ukaže poštovanje svima koji su ostavili trag u srpskom džudou i očuva tradiciju decenijskog međusobnog prijateljstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.