Šest medalja za karatiste KK„Tang Soo Do“

0

Dvanaest takmičara borskog Karate kluba „Tang Soo Do“ učetvovalo je na Svetskom Fudokan šampionatu u Beogradu. Višemesečne pripreme su se isplatile, a borski karatisti ostvarili su odlične rezultate osvojivši dve zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane medalje.

BOR – Na devetom Svetskom Fudokan šampionatu u Beogradu, za Nacionalni Fudokan Tim Srbije učestvovali su i članovi Karate kluba „Tang Soo Do“ iz Bora i dobili dva svetska prvaka. Konkurencija je bila velika, a učestvovalo je više od 20 zemalja.

Dvadeset sedam zemalja, više od 1700 takmičara, jako velika konkurencija vrhunskih karatista. Srbija je u generalnom plasmanu na drugom mestu, što je za nas jako dobar rezultat. Ja sam inače bila nacionalni trener za najmlađe karatiste sve do kadeta. Iz našeg kluba učestvovalo je 12 takmičara, uzeli su šest medalja, dve zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane“, kaže Ana Nikolov, trener u Karate klubu „Tang Soo Do“ u Boru.

Nina Stanojević osvojila je srebro, Dunja Milenković, Minja Stojanović i Milija Dimitrijević su osvojili bronzane medalje, s dva zlatna odličja uzeli su Dimitrije Mitrović i Uroš Dobrosavljević.

Do kraja godine, takmičare Karate kluba „Tang Soo Do“ očekuje još jedan turnir u Leskovcu, koji će biti prijateljskog karaktera i time se završava krug takmičenja za 2023. Slede polaganja za viša zvanja i redovni treninzi do marta, a nakon toga i pripreme za narednu takmičarsku sezonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *