Šest obolelih od korone u Boru

BOR – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, na teritoriji grada Bora registrovana su još dva slučaja virusa korona, čime je broj obolelih povećan na šest.

Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar sprovodi testiranje uzoraka po utvrđenim algoritmima prema kojima su još dve osobe pozitivne na novi virus korona. U skladu sa propisanim algoritmima, sva lica koja su bila u kontaktu sa licima kod kojih je ustanovljen virus biće stavljena pod zdravstveni nadzor, a testirana sva ona lica koja zadovoljavaju kliničku sliku prisustva virusa.

Do danas, na teritoriji grada ima 613 lica u samoizolaciji.

Od šest obolelih, jedno lice je do sada upućeno u Klinički centar u Nišu, jedno je hospitalizovano u borskoj bolnici, a ostali sa blažom kliničkom slikom su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom lekara. Gradonačelnik Aleksandar Milikić ponovo je naglasio da je bitno odgovorno ponašanje i apelovao na građane da se pridržavaju preporuka i uputstava nadležnih, da drže odstojanje od dva metra u kontaktu sa drugim osobama, da ograniče izlaske iz domova, sem u hitnim slučajevima i da redovno vode računa o higijeni.

Svi koji šire dezinformacije na društvenim mrežama, biće krivično gonjeni, a od ponedeljka ću zatražiti sankcionisanje osoba koje ne nose maske i rukavice“, najavio je Milikić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *