Šesti „Maturski ples“ u Boru uz koncert Ace Pejovića

0

U Boru je posle tri godine pauze zbog korona virusa, nastavljena tradicija održavanja Maturskog plesa. Prva ovakva manifestacija u Boru je organizovana 2015. godine, a ove godine domaćin je bila Tehnička škola Bor.

BOR – Svečanim defileom na gradskom korzou i šestom manifestacijom „Maturski ples“, oko četiri stotine maturanata borskih srednjih škola, obeležili su završetak ovog dela školovanja.

Maturantu svih škola prošli su glavnom gradskom ulicom do trga ispred Doma kulture, gde je održan program u kome su se predstavile muzičke i plesne grupe sastavljene od srednjoškolaca.

Nakon toga, na platu je organizovan maturski ples na kome je stotinak  maturanta prikazalo ples koji su uvežbali od valcera, pop i latino ritma do   tradicionalne narodne muziku.

U završnici manifestacije, pred nekoliko hiljada Borana, u amfiteatru Doma kulture, koncert je održao poznati pop-folk pevač Aco Pejović.

Pokrovitelj i organizatori „Maturskog plesa“ bili su Grad Bora i borske srednje škole, a ove godine domaćin je bila Tehnička škola Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *