Šestomesečni rad javnog sektora u Boru

0

BOR – Prema izveštajima o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnog sektora u Boru u prvih šest meseci 2022. godine, koji su usvojili odbornici Skupštine grada Bora na poslednjoj sednici, od šest javnih i javno komunalnih preduzeća, četiri su poslovala negativno.

Najveće gubitke zabeležilo je Javno komunalno preduzeće „Toplana“ 431 milion dinara, znatno manje „3. oktobar“ 7,7 miliona, zatim „Bogovina“ 554 hiljade i „Zoološki vrt“ 44 hiljade dinara. Pozitivno poslovanje zabeležio je borski „Vodovod“ 27,8 miliona i Javno komunalno preduzeće za stambene usluge „Bor“ nešto više od milion dinara.

Osim dugova koji su u prethodnom periodu nagomilani, posebno kod „Toplane“ i skoka cena energenata, veliki problem u javnom sektoru predstavlja nedovoljan broj radnika za terenske poslove, rečeno je na sednici, jer zaposleni, zbog male zarade, napuštaju poslove. Jedno od rešenja za ovaj problem moglo bi da bude potpisivanje kolektivnog ugovora koji bi radnicima u proizvodnji garantovao veća primanja, rečeno je na sednici Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *