Sezona ostavljanja zimnice jenjava
Specijaliteti koji se tradicionalno svake jeseni pripremaju za zimu, već su na policama. Zato je i prodaja sezonskog povrća nešto manja, što ne umanjuje kvalitet i količinu robe na borskoj zelenoj pijaci. I ovog vikenda tezge su bile odlično snabdevene.
BOR – Sezona ostavljanja zimnice polako jenjava. Većina Borana već je obavila taj posao i prodaja povrća je nešto slabija, kažu prodavci, ali je bez obzira na tu činjenicu pijaca i dalje odlično snabdevena.
Domaćice koje su već ostavile zimnicu zadovoljne su ovogodišnjim kvalitetom svežeg voća i povrća na borskoj zelenoj pijaci, a cene su, kažu, pristupačne i ne razlikuju se od prošlogodišnjih.
Cene su raznovrsne u zavisnosti od kvaliteta robe – kilogram paprike je od 40 do 100 dinara, paradajza od 40 do 70, kornišoni su od 70 do 100 a karfiol 50 dinara. Od naredne nedelje prvo mesto među najtraženijim povrćem zauzeće kupus, kažu borski prodavci, a cena će, kako najavljuju biti od 25 do 40 dinara.