Situacija na kovid odeljenjima borske Bolnice je dosta ozbiljna

0

BOR-U Opštoj bolnici i Boru na kovid odeljenjima je smešteno 39 pacijenata pozitivnih na korona virus.  Pošto je poslednjih dana broj novozaraženih u blagom porastu,osim internog, u kovid sistem uvedeno je „Pošto je poslednjih dana broj novozaraženih u blagom porastu,osim internog, u kovid sistem uvedeno je grudno odeljenje. Uglavnom, preovladavaju pacijenti sa težom kliničkom slikom i većina zahteva kiseoničku potporu,a neki su priključeni i na respiratorima, tako da je situacija dosta ozbiljna“, kaže direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović.

Krajem prošle godine u kovid sistem su bila uvedena četiri odeljenja, prostor ni tada, ni sada nije bio problem, već kadar. Iscrpljujuća borba lekara protiv korona virusa traje više od godinu dana.

Ako bude i da lje u porastu broj novozaraženih otvaraćemo i druga odeljenja. Za to nam je neophodan veći broj zdravstvenih radnika. Bili smo primorani da iz Beograda vratimo naše specijalizante i još uvek su tu“, dodao je dr Goran Joksimović.

Opšta bolnica u Boru je dobila od Ministarstva  nalog da nekoliko zdravstvenih radnika pošalju kao pomoć bolnicama u Kruševcu i Batajnici, što stvara dodatno opterećenje. Uz to 17 zdravstevnih radnika je zaraženo korona virusom, a jedan u izolaciji zbog konktakta.

„To nije veliki broj, pošto Opšta bolnica ima  620 zaposlenih, krajem prošle godine 80 ljudi je bilo odsutno, sada znatno manje i nadamo se da se to neće ponoviti. Uz to smo se opremili respiratorima, aparatima za anesteziju, rendgenima , što je dobro za našu zdravstvenu ustanovu“, dodao je na kraju dr Goran Joksimović.

Očekuje se da će rendgen aparati u Opštoj bolnici u boru  početi da rade tokom naredne nedelje. U postojećim uslovima oni su od izuzetnog značaja za pacijente i lekare, jer osim laboratorijskih analiza obavezan je i rengenski pregled.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *