Skijaši jedva dočekali sneg

CRNI VRH, BOR – I dok su se meštani borskih sela i grada danas suočili sa nestašicom struje i vode, prvi obimniji sneg iskoristili su i prvi ovogodišnji skijaši na Crnom vrhu, pre zvaničnog početka skijališne sezone na ovoj planini. Oko pola metra snega, malo magle, ali bez vetra bili su više nego dovoljan razlog da ljubitelji skijanja iskoriste priliku da se oprobaju na stazi.

Staza od 1.600 m sa žičarom dvosedom dužine 1.400 metara i kapaciteta 1.200 korisnika na sat, je utabana i spremno dočekala prve skijaše. Prema nezvaničnim informacijama nadležnih u Ustanovi Sportski centar Bor, priprema druge, kraće staze sa žičarom sidro je u toku, a biće postavljene i zaštitne mreže. I pored toga, prvi skijaši su već stigli, uglavnom Borani.

U prilog sezoni skijanja na Crnom vrhu, osim snega doprineće i inicijativa nadležnih da cene i usluge budu na nivou prošlogodišnjih. Radno vreme skijališta biće kao i do sada od 10 do 16 sati, a cena ski pasa iznosiće 300 dinara. U funkciji su i dva ugostiteljska objekta sa hranom i pićem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *