Sklopljen dogovor za skupštinsku koaliciju u Boru

0

BOR – Pred sednicu Skupštine grada Bora koja je zakazana za 18. maj, članovi Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Vlaške stranke „Most“ predstavili su postizbornu koaliciju, koja će u skupštini imati većinu od 24 odbornika.

Prema ovom dogovoru, SNS će u vlasti imati mesto gradonačelnika, šest članova Gradskog veća i dva pomoćnika gradonačelnika. SPS će imati mesto predsednika Skupštine grada, dva člana veća i jednog pomoćnika gradonačelnika, a Vlaška stranka „Most“ mesto zamenika gradonačelnika, zamenika predsednika Skupštine i jednog člana Gradskog veća.

Dosadašnji gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić iz Srpske napredne stranke biće ponovo predložen za ovu funkciju, a za zamenika gradonačelnika biće predložen Milivoje Janošević iz Vlaške stranke Most. Za predsednika Skupštine grada Bora biće predložen Dragan Žikić iz Socijalističke partije Srbije koji je i do sada obavljao ovu funkciju. Za funkciju zamenika predsednika Skupštine predložen je Ivan Vučković iz Vlaške stranke „Most“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *