Školski policajac u svakoj školi

BOR – Već 19 godina o bezbednosti učenika u borskim školama, između ostalih brine i školski policajac. Zahvaljujući resornom ministarstvu, ali i Gradu Boru, svim osnovnim i seoskim školama omogućen je nadzor školskog policajca. Pre svega, da se poveća nivo bezbednosti dece, da se deluje preventivno, ali i savetodavno u smisli da se utiče na svest učenika o pozitivnim načinima ponašanja u školi i van nje.

U zavisnosti od uzrasta učenika, kod nižih razreda često se dešava da đaci zaboravljaju stvari u školi i u dvorištu, dok je kod starijih, u poslednje vreme primetno zadržavanje u školskom dvorištu nakon nastave. Imamo dobru saradnju sa nastavnicima, đačkim parlamentima, roditeljima, ali i sa učenicima“, kaže Bane Jovanović, školski policajac koji je na ovom zadatku od samog pokretanja projekta u obrazovnim ustanovama u Srbiji.

Zbog promenljive epidemiološke situacije i ove školske godine je neizvesno da li će službenici PU u Boru organizovati predavanja za osnovce i srednjoškolce.

Da podsetimo, nastava u borskim obrazovnim ustanovama se, za sada održava po regularnom modelu odnosno bez značajnijih ograničenja, tako da nadležni u Policiji očekuju da će prezentacije o bezbednosti učenika u školi i u saobraćaju ipak biti održane, makar i onlajn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *