Skuplje grejanje, novo zaduženje Toplane

BOR – Od prvog jula grejanje u Boru će biti 11 odsto skuplje, jer prema odstojećoj ceni Toplana mesečno gubi i do četiri miliona dinara, jedna je od odluka sa sednice Skupštine opštine Bor. Odbornici su se složili i sa predlogom Toplane da ovo preduzeće ponovo uzme kredit od 200 miliona dinara za izmirivanje dugova dobavljačima uglja u prethodnoj sezoni.

„Za dalje poslovanje Toplane Bor od izuzetnog značaja je veća cena, kao i kredit kojim bismo izmirili dugovanja dobavljačima uglja“, rekao je dosadašnji direktor Toplane u Boru Darko Milićević.

Većina odbornika opozicije smatra da kredit neće rešiti višegodišnje probleme borske Toplane s obzirom na nagomilana dugovanja. Po njihovom mišljenju ovom preduzeću nedostaju strateški planovi razvoja. Ovakvom tvrdnjom, međutim, nije se složio predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

„Borska Toplana je jedna od boljih u Srbiji, a kredit joj je neophodan za sređivanje finansijskog stanja“, dodao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

Razmatrajući izveštaj o radu opštinske uprave Bor bilo je i primedbi na rad trgovinske kuće, ad Centroistok,čija je vrednost kapitala procenjena na milion i 900.000 evra, od kojih je 22 odsto u vlasništvu lokalne smaouprave. Primedbe odbornika su bile da ova nekada uzorna trgovinska kuća prodaje lokale bez kontrole lokalne samouprave.

Na sednici Skupštine opštine Bor usvojeni su i izveštaji o radu javno komunalnih preduzeća i ustanova kao i o radu pravobranilaštva opštine Bor u 2015 godini. Za novog vršioca dužnosti direktora Toplane, umesto dosadašnjeg Darka Milićevića, imenovan je vd direktor Vodovoda Zoran Marković. Novi vršilac dužnosti direktora Vodovoda je Goran Topalović. Odbornici Skupštine opštine Bor usvojili su i predlog o detaljnoj regulaciji groblja u Brestovcu i Boru.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x4ipupm“ allowfullscreen ]
Skuplje grejanje, novo zaduženje Toplane, 28… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *