Smanjen obim poslova u Javnom stambenom preduzeću

0

MAJDANPEK – Od 2018. godine, kada je stupio na snagu novi Zakon o stanovanju, ugovor o tekućem održavanju sa Javnim preduzećem za stambene usluge sklopile su 84 stambene zajednice, od ukupno 195 zgrada u Majdanpeku.

Naše preduzeće je u potpunosti opremljeno i kadrovski i što se opreme tiče da pruži kvalitetan servis stambenim zajednicama koje su nam poverile poslove tekućeg održavanja. Pored održavanja liftova, elektro i vodoinstalaterskih radova u hodniku i zajedničkim prostorijama, naši limari angažovani su i na poslovima sanacije oluka i delova krovova, koji su, inače, u domenu investicionog održavanja“, napominje Gradimir Đurić, vršilac dužnosti direktora JP za stambene usluge, verujući da će procenat  stambenih zajednica sa kojima će u budućem periodu sklopiti ugovor o tekućem održavanju biti veći, od sadašnjih 45 odsto.

Zbog zastupljenosti svih zanatskih profila i licenci za obavljanje određenih delatnosti, kao što je, primera radi, održavanje liftova, ekipe ovog preduzeća izlaze na teren i po pozivu stambenih zajednica sa kojima nemaju sklopljen ugovor o tekućem održavanju.

Inače, vlasnici stanova u Majdanpeku, u zgradama sa liftovima, po osnovu tekućeg održavanja, izdvajaju 9,66 dinara po kvadratnom metru, a u zgradama bez lifta 7,49, što, u proseku, na mesečnom nivou iznosi između 300 i 650 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *