Smanjene subvencije majdanpečkim javnim preduzećima

MAJDANPEK – Osim na programe poslovanja za 2021. godinu, Skupština Opštine Majdanpek dala je saglasnost i na programe korišćenja subvencija javnim preduzećima, čiji je osnivač.

Shodno uputstvima za izradu ovogodišnjeg budžeta, koji je sačinjen na realnim osnovama i koji je manji u odnosu na prošlogodišnji i planirana sredstva namenjena subvencionisanju lokalnih javnih preduzeća značajno su manja u odnosu na nekoliko prethodnih godina“, objašnjava Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Pored  toplane, najvećeg korisnika subvencija, koja će, po tom osnovu, na ime nabavke energenta, dobiti 50 miliona dinara, iz budžetske kase Opštine Majdanpek, u tekućoj godini, pet miliona dinara biće preneto Javnom komunalnom preduzeću „Donji Milanovac“ u vidu planiranih kapitalnih subvencija i Javnom preduzeću za stambene usluge Majdanpek 5,6 miliona dinara za poslove u  novoizgrađenom prihvatilištu za napuštene pse i 2,5 miliona dinara za operativne aktivnosti na održavanju zgrada.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *