BOLJEVAC – Borba sa snežnom stihijom u Boljevcu traje već nekoliko dana. I pored toga što je sva raspoloživa mehanizacija neprekidno na terenu, na mnogim lokalnim putnim pravcima vetar stvara nanose, što uslovljava povremene prekide saobraćaja. Najteža situacija je u planinskim selima gde su zavejani seoski sokaci pa su stariji meštani zarobljeni u svojim domovima. Tako je danas bilo i u selu Ilino.

„Mene recimo hrani komšinica  koja živi gore, a ja sada ne mogu da odem do nje da uzmem hranu“, kaže Velimir Radenković meštanin Ilina.

Članovi opštinskog štaba za vanredne situacije su neprekidno na terenu i obilaze stare i ugrožene meštane u selima.

„Neka sela i lokalni putevi koji vode do njih, znaju da budu povremeno, zbog velikih smetova, jer i vetar prati ove padavine, zatrpani i onda naša mehanizacija ne uspeva da stigne u svakom trenutku do tih lokacija i dešava nam se da sat ili dva imamo problem sa prohodnošću. Ljudima ponestaje hrane. Zato smo tu sa mehanizacijom i ovim mlađim ljudima da otklonimo ovu ne komunikaciju i vidimo da li treba nešto dostaviti od namirnica“, ističe  predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

Solidarnost je u ovakvim prilikama imperativ i svaka pomoć je vremešnim žiteljima sela više nego potrebna.

„Pomažem ljudima po selu, čistim sneg, cepam drva“, kaže Besim Beriša, iz Ilina.

To potvrđuje i zahvalna žiteljka ovog sela Ljubinka Jovanović, koja napominje da je Besim već tri – četiri dana zaredom dolazi da očisti sneg, iscepa i unese drva.

Borba sa snegom u Boljevcu se nastavlja. Cilj je održati prohodnim lokalne saobraćajnice kako bi se stiglo do onih kojima je potrebna bilo koja vrsta pomoći.

Snezne nevolje u Boljevcu, 19. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *