Solidarna pomoć za penzionere u Srbiji

0

Savez penzionera Republike Srbije obezbedio je pakete solidarne pomoći za penzionere sa najnižim primanjima. Grad Bor dobio je 230 paketa, a penzioneri koji ispiunjavaju uslove mogu da se prijave do 29. aprila.

BOR – U toku je prijava penzionera za solidarnu pomoć, u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Na ovu pomoć imaju pravo samo penzioneri sa mesečnim primanjima koja ne prelaze 24.988 dinara.

Ograničen je broj paketa  na 230 za ceo Grad Bor, a naš Izvršni odbor je zasedao i doneli smo odluku da, pošto imamo 26 mesnih organizacija, svaka dobije po 8 do 10 paketa solidarne pomoći. Pakete dobijamo od Saveza penzionera Republike Srbije, a mi kao Udruženje penzionera Grada Bora imamo samo ulogu servisa. Prijavljivanje je počelo 10. i traje do 29. aprila. Obaveštenja su istaknuta u PIO Fondu i na oglasnoj tabli našeg udruženja, u Ulici „Moše Pijade“ 96, a komisija radi radnim danima od 9 do 12 sati. Za prijavu treba da ponesu ličnu kartu i poslednji penzioni ček“, kaže Slaviša Simonović, zamenik predsednika Udruženja penzionera Grada Bora.

Imena penzionera koji budu ostvarili pravo na solidarnu pomoć biće istaknuta na oglasnim tablama udruženja i filijala Fonda 30. aprila.

Inače, Udruženje penzionera Grada Bora ima blizu 300 članova, a poziv za učlanjenje otvoren je tokom cele godine. Godišnja članarina iznosi 400 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *