Solidarna pomoć za zaposlene u organima uprave SO Majdanpek

MAJDANPEK – Pored nacrta Odluke o socijalnoj zaštiti, članovi Opštinskog veća Majdanpek usvojili su i predlog novog Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog značaja. Kako se čulo, izmene Pravilnika bile su neophodne zbog uočenih brojnih nedostataka u praćenju realizacije programa, pa će tako, između ostalog, ubuduće Udruženja morati da imaju namenske račune.

Iako je na dnevnom redu sednice bio i predlog Rešenja o obrazovanju Stručne komisije za ocenu projekata iz oblasti javnog informisanja, ova tačka je odložena za narednu sednicu, kako bi se detaljno razmotrile sve pristigle prijave za članove ove komisije. Inače, na konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Majdanpek stiglo je 26 prijava, odnosno projekata. O raspodeli pet miliona dinara, opredeljenih za ove namene, odlučivaće tročlana komisija, koja će biti imenovana na narednoj sednici Opštinskog veća.

Za narednu sednicu odloženo je i usvajanje informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, dok su se članovi Opštinskog veća pozitivno izjasnili o zahtevu Sindikalne organizacije organa uprave Skupštine opštine Majdanpek, na osnovu kojeg će zaposleni dobiti po 48 hiljada dinara, u dvanaest mesečnih rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *