Solidni rezultati učenika borskih osnovnih škola na maloj maturi

0

Za učenike u Srbiji sutra zvanično počinje upis u srednje škole, koji će trajati do 6. jula. Učenici osmog razreda u Boru pokazali su dobro znanje na maloj maturi, a za razliku od prethodnih godina nije bilo onih koji nisu izašli na završni ispit.

BOR – Učenici završnog razreda osnovnih škola u Srbiji polagali su malu maturu od 18. do 20. juna. Konačni rezultati objavljeni su na sajtu Ministarstva prosvete, a borski osmaci su pokazali solidne rezultate, na sličnom nivou kao prethodne godine, kaže Radiša Petković, koordinatora rada borskih osnovnih škola. I ove godine bili su obavezni testovi iz srpskog i matematike, a najviše borskih osmaka se kod izbornog predmeta odlučilo za biologiju.

Posle objavljivanja rezultata 26. i 27. juna elektronski su popunjavanje liste želja o tome koju srednju školu učenici žele da upišu, a 29. juna objavljena je i konačna lista želja. Sutra će zvanično biti objavljena raspodela po školama i slobodna mesta za drugi krug i počeće upis u srednje škole.

Maksimalan broj bodova koji su učenici iz osnovne škole i sa testa mogli da imaju je 100, od kojih je 60 na osnovu proseka iz 6, 7. i 8. razreda, dok je 40 poena maksimum na maloj maturu, gde po 14 poena nose ispiti iz srpskog i matematike, a 12 iz izbornog predmeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *