Sportske i kreativne radionice u Udruženju MS u Boru

0

U nedelji kada se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, organizuju se različite aktivnosti kao vid promocije prava i dobrobiti osoba sa invaliditetom na svim nivoima društva i razvoja i podizanju svesti o položaju osoba sa invaliditetom u svim aspektima života. U Boru je tim povodom organizovano druženje kroz kreativne radionice i sportske aktivnosti u Udruženju obolelih od multipla skleroze.

 BOR – 3. decembra obeležen je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a tokom ove sedmice organizovane su različite aktivnosti tim povodom. Udruženje obolelih od multipla skleroze u Boru ugostilo je predstavnike i članove Centra za samostalni život OSI u Boru, borsko Udruženje bubrežnih bolesnika, članove Kluba za sport i rekreaciju OSI Bor kao i članove Udruženja MS u Zaječaru.

Organizovano je druženje koje je obuhvatilo sportske i kreativne radionice, takmičenje u pikadu i slikanje.

Ovu priliku predstavnici Udruženja MS u Boru iskoristili su da podele zahvalnice saradnicima i prijateljima, kao i diplome najuspešnijim učesnicima u pikadu.

Udruženje MS u Boru broji oko 60 registrovanih članova, ali je, na žalost svega trećina njih aktivna kada je u pitanju organizovanje druženja i radionica poput današnjih, kažu u ovom borskom udruženju i pozivaju sve koji žele da se pridruže da to i učine, kako bi prvenstveno sebi a samim tim i ostalima, pomogli da lakše prebrode bar deo problema sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno i na svakom koraku suočavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *