„Sportske igre mladih“ sutra u Boru

„Sportske igre mladih“ biće održane i u Boru sutra na gradskom stadionu. Manifestacija se organizuje u više srpskih gradova, traje oko mesec dana, a osnovni cilj je da sport okupi veliki broj dece koji će se, između ostalog družiti i zabavljati sa vršnjacima. Namera organizatora je da takmičenje preraste u mini Olimpijske igre.

BOR – Na stadionu FK Bor 1919, 25. maja biće održane „Sportske igre mladih“. Manifestacija počinje u 10h. Takmičiće se dečaci i devojčice od 2007. godišta i mlađi u malom fudbalu, atletici ( trčanje na 60 m ), u igri „između dve vatre“ i basketu na Malom stadionu. Očekuje se učešće više od 200 takmičara.

Unošenjem olimpijske baklje biće simbolično označen početak takmičenja, a kako se očekuje ta čast će pripasti rukometašici Sari Radović, katedskoj reprezentativki u ovom sportu. Najuspešniji će se plasirati na republičko takmičenje u Petrovcu na Mlavi, a pobednici ovog nadmetanja učestvovaće na međunarodnim igrama mladih u Splitu. Pokrovitelj Sportskih igara mladih u Boru je lokalna samouprava.

Inače, „Sportske igre mladih“ se ove godine organizuju u 25 gradova Srbije. Inicijator manifestacije je Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa državnim Sportskim savezom.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.