Spremno dočekati online nastavu

BOR – Kako će izgledati nova školska godina, za sada nije precizirano. Ministarstvo priprema više modela, pa će u zavisnosti od epidemiološke situacije primeniti onaj koji bude najprihvatljiviji u septembru. Za to vreme, prosvetni radnici se takođe pripremaju kako bi adekvatno odgovorili na nove izazove u obrazovnom sistemu i spremno dočekali nove radne zadatke, pre svega online nastavu.

Ovaj vid nastave zahteva dodatnu edukaciji i usavršavanje prosvetnih radnika, ali i prilagođavanje učenika i njihovih roditelja. Nije jednostavno, ali se uz zajednički trud i rad, potencijalne prepreke mogu prevazići, a online nastava može da se osmisli veoma krativno kako bi đaci što lakše usvajali nova znanja„,  kaže Saša Čorboloković, nastavnik srpskog jezika i književnosti koji je samoinicijativno pohađao online seminar „Lideri online nastave“.

„Za uspešnog online predavača treba napraviti dobar raspored, pametno upravljati  vremenom, koristiti jednu jedinstvenu platformu na nivou škole, obučiti sve nastavnike i učenike kako da koriste internet alate i osmisliti kreatino predavanja i proveru znanja„, kaže Čorboloković.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *