Sputnjikovim cepivom vakcinisano stotinak zdravstvenih radnika

BOR- U Boru je do sada protiv korona virusa vakcinisano blizu četiri hiljade građana, a tokom protekle nedelje na dva punkta imunizacija se obavljala sa tri vrste cepiva. Prvi put u Bor je dopremljeno stotinak doza Sputnjikovog cepiva, koje je namenjeno zdravstvenim radnicima. Prema uputstvima resornog Ministarstva ovu vakcinu mogu da prime samo osobe od 16 do 60 godina starosti.

Ova nedelja je bila izuzetno burna,  jer su se prvi put od početka imunizacije davale tri vrste vakcina. Revakcinisali smo, pre svega, zdravstvene radnike Fajzerovom vakcinom, a u četvrtak i petak prvi put smo davali Sputnjikovu vakcinu, takođe, zdravstvenim radnicima. Pošto ruska vakcina zahteva drugačije uslove za čuvanje, a uz to smo i Regionalni centar, zdravstveni radnici iz Majdanpeka, Kladova, Negotina i naravno iz Bora, su vakcinisani u našem Domu zdravlja“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor ove borske zdravstvene ustanove.

Na punktu u Klubu za stara lica nastavlja se i imunizacija kineskom vakcinom. Ovih dana cepivo primaju radnici Centra za socijalni rad, zatim stariji od 75 godina, a  pre dva dana vakcinisane su, po prioritetima, i nepokretne osobe.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.