Srednjoškolci traže bolju bezbednost učenika

BOR- Učenici Mašinsko elektrotehničke škole u Boru pokrenuli su inicijativu  za rešavanje dva  problema u svim obrazovnim ustanovama: jedan je bezbednost đaka na ulicama u blizini škola, nakon nedavnog saobraćajnog incidenta u blizini osnovne škole Dušan Radović, a drugi su psi lutalice kojih je sve više na ulicama, ali i u školskim dvorištima.

Nakon što su organizovali mirni protest u školskom dvorištu, učenici Mašinsko elektrotehničke škole su počeli da prikupljaju i potpise u svojoj, ali i u drugim borskim školama koje će, zajedno sa zahtevima, uputiti rukovodstvu  Opštine Bor. Problem će rešavati i uz pomoć Društva za zaštitu životinja.

„Želimo da sklonimo pse sa ulice, ali mirno, nikako da se ubijaju“, rekli su borski srednjoškolci.

Zahteve učenika podržali su i profesori Mašinsko elektrotehničke škole.

„Većina profesora se pridružila mirnom protestu, jer žele da se ovaj problem reši. Održaćemo i redovan sastanak sa predstavnicima Opštine na kojem ćemo dnevni red proširiti ovom temom“, rekao je Milovan Božović, direktor Mašinsko- elektrotehničke škole.

Radi smanjenja broja pasa lutalica na ulicama, u Javno komunalnom preduzeću „Treći oktobar“ već duže vreme, u skladu sa mogućnostima, sterilišu pse i nakon toga ih ponovo vraćaju na ulice. To, očigledno, nije dalo očekivane rezultate. Postojeće prihvatilište, kapaciteta četrdesetak pasa, nije ni izbliza dovoljno za bar delimično rešenje problema. Jedna od mogućnosti je, svakako, izgradnja većeg azila u kojem će biti dovoljno mesta, pre svega, za agresivne pse. Zato je, međutim, neophodna pomoć lokalne samouprave, kao i donatora, isticano je bezbroj puta, na mnogim dosadašnjim sastancima. Ostaje nada da će inicijativa mladih, ipak, doprineti rešavanju ovog velikog problema.

Srednjoškolci traže bolju bezbednost učenika, 7. novembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *