ŠRIF među 20 najboljih preduzeća u Srbiji

Javno preduzeće „Štampa, radio i film“ u Boru uvršteno je u grupu 20 najboljih preduzeća u Srbiji po kriterijumima koje je postavila Privredna Komora Srbije u okviru takmičenja za dodelu Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje.
BOR. – Za javno preduzeće „Štampa, radio i film“ u Boru nemerljiva je čast i veliki uspeh što je uvršteno u grupu 20 najboljih preduzeća u Srbiji, smatra poslovodstvo firme i ističe da je još veće zadovoljstvo i satisfakcija za dalji rad kada se ime jednog malog, javnog preduzeća sa Istoka Srbije nađe među kompanijama koje posluju u prestonici i većim centrima poput Koka Kole, Delta Holdinga, Vip mobajla, Telekoma, Aerodroma Nikola Tesla i uspešnim bankama u zemlji – Inteza, Unikredit banka, Eurobanka, Societe General Banka i druge. 
 
Poslovni aspekt preduzeća „Štampa, radio i film“ je izuzetno dobar jer ostvaruje dobit i plaća porez na dobit poslednje dve godine a prema istraživanjima agencija ovo preduzeće spada u red uspešnijih preduzeća što je prava retkost pre svega u medijima u Srbiji. Projekte koje realizuje imaju socijalni momenat jer su od značaja za stanovnike Borskog i Zaječarskog okruga. Osim izuzetne saradnje sa opštinama u regionu ŠRIF usko sarađuje i sa nevladinim organizacijama, medijski ih promoviše i podržava. Za pripremu programa, osim matične redakcije ima i svoju dopisničku mrežu koju plaća iz sopstvenih prihoda a povodom informisanja na jezicima nacionalnih manjina: vlaškom, romskom i rumunskom, Radio Televizija Bor je dobila najveću ocenu predstavnika OEBS-a koji su više puta posećivali preduzeće i uzimali ga kao primer kako mediji treba da rade na inkorporaciji nacionalnih manjina.
Preduzeće, s obzirom na prirodu delatnosti, koristi sredstva savremenih tehnologija, stručno znanje, standarde, procese kao i dobru poslovnu praksu ne samo kolega iz regionalnih medijskih kuća  već uzore nalazi kod nacionalnih emitera kao i emitera  van granica zemlje.
 
Regionalna Televizija Bor je među prvim regionalnim emiterima dobila dozvolu od Republičke radiodifuzne agencije za probno emitovanje digitalnog signala preko inicijalne mreže koje je već počelo 7. Februara a za koje se studiozno i pravovremeno pripremila kupovinom potrebne opreme i tehnike.
Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Privredna komora Srbije dodeljuje od 2007. godine. Cilj konkursa je afirmacija osnovnih vrednosti društveno odgovornog poslovanja, kao i širenje svesti o značaju samog koncepta.Tim Privredne komore Srbije za DOP, na osnovu jedinstvene i jasne metodologije sprovodi proces ocenjivanja a rangiranje pet najboljih firmi u kategorijama malih, srednjih i velikih privrednih društava biće poznato krajem marta.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2h116d“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.